Kan jeg selv gøre min hjemmeside repsonsiv?


For selv at kunne gøre din side responsiv, skal du kunne programmere CSS. CSS (der for de interesserede står for Cascading Style Sheets) er det sprog hjemmesiders design er skrevet i. For at kunne gøre din side mobilvenlig, skal du vide hvordan man via CSS ændrer fx billeder fra fast til variabel størrelse og kunne opsætte medie quires. Mange spørger, om der findes et plugin, der kan løse problemet, men der er desværre ingen vej uden om; hvis din hjemmeside skal være responsiv, skal der programmeres.

mobilvenlig-side

Hvad skal jeg ændre?

Mange hjemmesider, specielt af ældre dato, er bygget op på en måde, hvor alle elementer (billeder, tekster, knapper mm.) har en fast størrelse. Dette betyder at lige meget om man besøger siden fra sin mobil, computer eller tablet, så vil alting altid have den samme størrelse. Problemet, sagt lidt forsimplet, er at hvis din side er 20cm bred og en mobil skærm kun er 10cm bred, så skal man zoome rundt for at læse teksten og kunne trykke på dine links. Det bliver hurtigt en meget frustrerende oplevelse.

For at gøre en side responsiv (altså så den tilpasser sig alle slags skærme), vil man skulle gøre elementerne på siden variable i størrelse. Det vil sige at teksternes størrelse tilpasser sig, så den altid er læsbar, links og knapper tilpasses så de er er store nok til at man kan ramme dem, og sidens generelle layout tilpasses så det fremstår pænt og på en måde hvor alt er synligt.

Hvor stor en opgave det er, afhænger i høj grad af din sides opbygning.

Hvad koster det at gøre en side mobilvenlig?

Som sagt kommer det meget an på sidens udformning og størrelse. På store sites, med mange speciel-designede undersider, kan det være meget tidskrævende. I de fleste tilfælde, kan mindre indgreb dog være nok. Hvis du er interesseret i at høre vores pris for at gøre din hjemmeside responsiv, så udfyld nedenstående formular, og få et uforpligtende tilbud.

 

Udfyld formularen herunder, og få et gratis og uforpligtende tilbud:

Dit navn

Din email

Hjemmeside vi skal gennemgå